22.12.09

آزمايش هاي شبيه سازي و نحوه بروز عيب در خودرو

مقدمه
گاهي اوقات نشانه هاي عيب در هنگامي كه مشتري به تعميرگاه مراجعه مي كند آشكار نمي گردد در صورت امكان ، شرايطي كه عيب در آن به وقوع پيوسته است را باز سازي كنيد . انجام چنين عملي باعث مي شود سريع تر عيب راپيدا كنيد . بخش بعدي راههاي شبيه سازي شرايط و محيطي كه دارنده خودرو در آن وضع با عيب الكتريكي مواجه شده است را نشان مي دهد .
مطلب اين بخش تحت 6 موضوع زير عرضه مي گردد.
* لرزش خودرو *حساسييت در مقابل گرما * بار الكتريكي گرفته شده

* نفوذ آب *يخ زدگي * به سختي روشن شدن خودرو در گرما و سرما
*توضيحات جامعي در مورد عيب خودرو از مشتري خود بخواهيد شبيه سازي شرايط وقوع عيب از اهميت بالايي برخوردار است .
لرزش خودرو :
هنگام رانندگي در جاده هاي ناصاف يا زماني كه موتور داراي لرزش ( دور در جا با كولر روشن ) است احتمال وقوع عيب با تشديد آن وجود دارد . در چنين شرايطي شما بايد علت مريوط به لرزش را كنترل كنيد .
سوكت هاي و دسته سيم ها
معلوم كنيد كدام سوكت و دسته سيم هاي به كار برده شده روي سيستم الكتريكي مورد بررسي اثر ميگذارد . در حالي كه سيستم را براي رخ دادن مجدد عيب زير نظر داريد به آرامي سيم و دسته سوكت را تكان دهيد اين آزمايش امكان آشكار كردن يك اتصال الكتريكي شل يا ناقص را ممكن مي سازد .

توجه : امكان در معرض رطوبت قرار گرفتن سوكت ها وجود دارد در اين صورت ممكن است لايه نازكي از زنگ بر روي سر سيمها تشكيل شود يك بازرسي كلي بدون قطع كردن اتصال نمي تواند آشكار كننده اين امر باشد. اگر مشكل بصورت غير دائم رخ دهد ، شايد زنگ زدگي علت مشكل باشد
جدا كردن ، بازرسي و تميز كردن سر سيمهاي سوكتهاي مربوط به آن سيستم ، ايده خوبي براي پيدا كردن عيب در اين مواقع مي باشد .

سنسورها و رله ها :
به آرامي ضربه هاي خفيفي را بر روي سنسورها و رله هاي موجود در سيستم مورد بررسي وارد كنيد . اين آزمايش مي تواند نصب شل و ضعيف سنسور يا رله را آشكار نمايد .
محفظه موتور :
بنا به دلايل متعدد لرزش موتور يا خودرو ميتواند باعث بوجود آمدن ايراد الكتريكي شود . بعضي از مواردي كه مي بايد مورد بررسي قرار بگيرند به شرح زير مي باشند:
1)سوكت كاملا جا نرفته باشد
2) طول دسته سيم ها به اندازه كافي بلند نمي باشد و در اثر لرزش موتور تحت فشار قرار مي گيرند
3) سيم ها در مسير پايه ها يا قطعات متحرك واقع شده اند
4) سيم هاي اتصال بدنه شل يا كثيف شده و يا زنگ زدگي دارند
5) سيم ها از نزديكي قطعات گرم يا داغ رد شده اند
براي بازرسي قطعات واقع در محفظه موتور ، كار را از بررسي سيم هاي اتصال بدنه و اتصالات آنها شروع كنيد . ابتدا مطمئن شويد كه سيستم به طرز صحيح اتصال بدنه شده است .
پشت داشبورد و صفحه نمايشگر :
دسته سيمهايي كه به طور ناصحيح قرار گرفته باشند يا بست آنها به طور نا مناسب نصب شده باشد . ممكن است در هنگام نصب وسايل جانبي ديگر دچار له شدگي شوند . لرزش خودرو مي تواند باعث سنگيني و ضرب ديدگي شديد سيم هايي كه از روي پايه يا نزديكي پيچ هاي رد شده اند شود
زير محوطه تشك هاي صندلي :
دسته سيم هاي شل ، بدون بست مناسب و بسته نشده ممكن است در هنگام لرزش خودرو بوسيله قطعات صندلي ( مانند ريل صندلي ) دچار له شدگي شوند . اگر سيمها از زير صندلي رد مي شوند ،‌مسير سيمها را جهت يافتن آسيب يا له شدگي بازرسي كنيد .
حساسيت گرمايي :
مشكل در خودرو ممكن است در هواي گرم يا زماني كه خودرو مدت كمي در جا ايستاده است شروع شود. در اين موقع حساسيت خودرو در مقابل گرما بايد توسط شما بازرسي شود و جهت اطمينان از حساسيت قطعه به گرما آن قطعه را توسط سشوار يا وسيله مشابه حرارت دهيد .







سرما و يخ زدگي :
گاهي اوقات مشتري از بر طرف شدن عيب بعد از گرم شدن خودرو ( در زمستان ) صحبت مي كند علت آن ممكن است مربوط به يخ زدن آب در جائي از سيستم برق باشد .

دو روش براي آزمايش اين نوع عيب وجود دارد . اول از مشتري بخواهيد خودرو را يك شب در اختيار تعميرگاه بگذارد . از كافي بودن سردي هوا براي آزمايش عيب مورد گلايه مشتري اطمينان حاصل كنيد
خودرو را يك شب در هواي آزاد پارك نمائيد . عيب يابي سريعي از قطعات و سيستم هاي مورد گلايه در صبح روز بعد انجام دهيد .
روش دوم قرار دادن قطعه مشكوك در فريزر به اندازه مدت زماني كه آب يخ بزند ، ميباشد .
قطعه را مجددا روي خودرو سوار كرده و عيب را بررسي نماييد . در صورت وقوع عيب قطعه را تعمير يا تعويض نماييد .
نفوذ آب :
عيب ممكن است در شرايطي كه رطوبت هوا بالا بوده يا هوا باراني و برفي باشد بروز كند در اين موارد علت بروز عيب نفوذ آب بداخل قطعه الكتريكي مي باشد . بوسيله پاشيدن آب يا شستشوي خودرو در كارواش امكان شبيه سازي شرايط ميسر مي گردد
بار الكتريكي گرفته شده ( استفاده از سيستمهاي الكتريكي خودرو )
گاهي اوقات عيب در اثر حساسيت به بار الكتريكي گرفته شده ايجا د مي شود عيب يابي را با استفاده از تمام وسائل جانبي شامل كولر ، گرمكن شيشه عقب ، راديو ، چراغهاي مه شكن ، آغاز كنيد .

14.8.09

رله هاي در خودرو چگونه كار ميكنند ؟

امروزه در خودروهاي تعداد زيادي رله بكار رفته است و وظيفه آنها قطع و وصل كردن مدارات الكتريكي است . وقتي كه يك رله فعال مي شود ميتواند منبع برق باتري را به يكي از ادوات و تجهيزات خودرو وصل كند اين مدارات ميتواند شامل يك مدار چراغ هاي جلوي ساده باشد تا مدارهاي مربوط به پمپ بنزين ، معمولا اصول اوليه عملكرد رله ها بهم ديگر شباهت دارند و گاهي ترمينالهايشان هم با هم مشابه است ، مشكلات مربوط به رله هاي ناشي از قطعي در يكي از پايه هاي رله است ، پايه ها ممكن است مثبت + ويا - بدنه باشند ويا اتصال باشد

بيشترين خرابي رله ها در اثر دماي زياد و يا خوردگي و رطوبت است ف رله هاي اغلبا از دو بخش تشكيل ميشوند بخش اول يا نيمه اول كه شامل مدار مغناتيسي يا آهنربايي آن است كه معمولا جريان كمي از آن عبور مي كند و بخش دوم كه مانند يك پلاتين است و مانند پلي در ترمينال مدار را به هم وصل مي كند.
رله ها از نظر فرمان هم به دو نوع دستي و اتوماتيك تقسيم ميشوند دستي مانند رله ي جراغ هاي جلو كه راننده با فعال كردن كليد داشبورد آن را فعال ميكند در مدل اتوماتيك فرمان تحريك از جانب ( ECU ) است كه با فرستادن سيگنال به نيمه اول يا بخش مغناتيس ،برق را از باتري به پمپ بنزين مي رساند .

شناسايي پايه هاي رله :


پايه 86 و 85 نيمه اول رله هستند كه مدار آهنربايي را تشكيل مي دهند

پايه هاي 87 و 30 كه روبروي هم هستند نيز جريان را از يك منبع و يا مصرف كننده به مصرف كننده ديگر مي رساند
پايه 87a نيز كه در ميان رله است معمولا كاربرد گسترده اي ندارد و براي چك كردن رله و يا پايه كمكي به كاربرده ميشود.

4.8.09



اين مقاله مطابق با كار افرادي مانند تكنسين هاي خودرو، سرويس دهندگان پذيرشگر و افرادي كه به هر شكلي واسطه اي بين مشتري و اتومبيل هستند تنظيم شده است شما ميتوانيد با مطالعه اين مقاله و بكار بردن آنها و همچنين كسب تجربه توانايي هاي خودتان را گسترش دهيد .
براي رسيدن به مرحله ي حرفه اي شدن مراحلي وجود دارد كه در زير آورده شده است :
ü سعي كنيد مثبت باشيد و در تمام اوقات گرم و صميمي رفتار كنيد.

ü در بكار بردن كلمات دقت كنيد زيرا ديگران روي صحبتهاي شما حساب ميكنند و گاهي آنرا تعهد شما در نظر مي گيرند.

ü اطلاعات تخصصي تان را ارتقاء بدهيد و در امر سرويس و خدماتي كه سازمان آنها را تصويب مي كند اطلاعات به روزي داشته باشيد

ü با همكارانتان يك تيم را تشكيل بدهيد زيرا با هم بودن باعث تقويت نقاط قوت كل سازمان مي شود .

ü اگر كاري را به اشتباه انجام داديد با كمال بزرگي معذرت خواهي كنيد .

يك توصيه :
هركسي در هر جايي كه كار ميكند اينكه فقط ظاهرزيبايي داشته باشد كافي نيست بلكه مرتب بودن در درجه اول است، براي مثال اگر كفش شما از بهترين چرم باشد اما ظاهر نامرتب و كثيفي داشته باشد شما در نگاه اول غير حرفه اي و نامنظم به نظر خواهيد رسيد .

اخلاق :

اخلاق از اصولي است كه در گروه هاي كاري بسيار تعيين كننده است و واكنش هايي كه شما از خود نشان مي دهيد در تصميم گيري افراد گروهتان نسبت به شما تاثيرگذار است ، رعايت بعضي از نكات راحت ميتواند تعيين كننده عنواني باشد كه مردم براي شما انتخاب مي كنند، گاهي با رعابت يكسري نكات ساده مثل سلام كردن مي توانيد گرانبها ترين چيز هاي را بدست آوريد
براي اينكه بتوانيد از پتاسيل ها اخلاقي تان بهره ببريد لازم نيست كه خيلي سفيد و يا سياه باشيد سعي كنيد كه در تعادل خاكستري باشيد براي مثال سعي نكنيد كه يك بار با گرمي تمام با يك نفر برخورد كنيد و روز ديگر بسيار بي تفاوت نسبت به آن باشيد و تعادل را حفظ كنيد .
وقتي كه با يك بحران اخلاقي مثل بحث ويا مجادله در محيط كار روبرو مي شويد قبل از هر چيز اين سوالات را از خودتان بپرسيد :
v آيا صحبت طرف مقابل منطقي است ؟ ( آيا صحبتي در خلاف با قوانين و اصول سازمان ويا قوانين فدرال مي زند ؟ )
v آيا نوع برخورد با من دوستانه است ؟ ( آيا براي من و ديگران مضر و دردسر ساز است ؟ )
v چه احساسي درمواجه با فرد مقابل دارم ؟ ( آيا در مقابل ارزش هاي من حرفي زده ميشود مثل خانواده، دين )
v آيا از نظر دادگاه و نظر مردم كار من درست است ؟
v آيا چيزي هست كه من از آن واهمه اي داشته باشم ؟ ( مثل منافع جاني )
اين سوالات در واقع عمق و شدت برخورد بوجود آمده را به ما نشان ميدهد

زماني كه در يك برهه با يك وضعيت عصبانيت و مجادله روبرو شديد سوالات بالا ميتواند ذهن شما را آرام كند به عكس العمل بهتر شما در آن وضعيت كمك كند

Flexibility يا انعطاف
در حين كار هميشه مشكلاتي پيش مي آيد كه اجتناب ناپذير است و جزئي از مراحل است، زمانيكه انبوهي از مشكلات براي ما رخ ميدهد طرفين بايد از خود انعطاف نشان دهيد و توانايي همدلي داشته باشند در غير اينصورت اگر افراد گروه حاضربه حل مشكلات نشوند گروه آسيب مي بيند، تصور كنيد كه مشتري خودرو را به تعميرگاه آورده باشد و در حين كار بر اثر اهمال كاري يكي از افراد اشتباهي در نصب فيلتر هوا بوجود آمده باشد در همين حين مشتري براي تحويل خودرو به تعميرگاه مراجعه كرده حال اگر سركارگر با زير دست خود به بحث و مجادله بپردازد اين باعث افزايش اضطراب مشتري مي گردد در صورتي كه با كمي حوصله مي توان عيب را برطرف نموده بدون اينكه كه انعكاسي از مشكلي بوجود آمده در دل مشتري را يابد .

ارتباطات
5 روش اصلي كه در ارتباطات كه مورد استفاده موثر يك تكنسين بايد قرار بگيرد شامل : گوش كردن، صحبت كردن ( ارتباط كلامي )
و خواندن و نوشتن ( ارتباط غيركلامي يا زبان بدن) است
v گوش كردن :
حس شنوايي اين اختيار را به ما ميدهد كه آنچه ديگران ميگويند را بشنويم اما توانايي گوش كردن موجب درك و فهم صحيح از بيانات گوينده است، زماني كه به صحبت ها مشتري گوش مي دهيد او احساس مي كند كه به او احترام مي گذاريد، سعي كنيد با تمرين گوش كردن توانايي خود را كه يك مهارت است افزايش دهيد يكي از راههاي رسيدن به يك مذاكره خوب برداشتن محدوديت ها و موانع است، بعضي از افراد در زمان صحبت نميتوانند ذهن خود را بر روي سخنان گوينده متمركز كنند در نتيجه نميتوانند پيام اصلي گوينده را دريافت كنند ، طبق مثل معروفي كه ميگويد ما انسان ها داراي 2 گوش و يك دهان هستيم
اين به معني اين است كه بايد 2 بار بيشتر از آنكه بگوييم گوش فرا دهيم ، بهترين راه براي حفظ تمركز و نگه داشتن حافظه دقت كردن و فكر كردن بر روي سخنان طرف مقابل است از طرفي به طور معمول ما ميتوانيم در زمان سكوت 10 برابر بيشتر از يك گوينده فكر كنيم در نتيجه به دليل پردازش بيشتر ذهن، دچار اشتباه كمتري مي شويم .
يك شنونده خوب بايد اين ويژگي ها را در خود تقويت كند:
تمركز بر روي گوينده و آنچه كه ميگويد و در صورت لزوم ايجاد تماس چشمي با گوينده
در حين صحبت موضوعات مورد بحث را براي خودتان تقسيم بندي كنيد و آنها را از همديگر تميز بدهيد
يك شنونده خوب بايد بتواند به خوبي خوشحالي و لذت را در گوينده خود ايجاد كند .

صحبت كردن :
به طور كلي حرف زدن ، صحبت كردن و استفاده از لغات و اصطلاحات در جاي مناسب خود توانايي بسيار مهمي است در هنگام صحبت كردن داشتن تماس چشمي و ايجاد يك ارتباط ديداري با چشم ديگران در فرهنگ هاي مختلف حس ها متفاوتي را القا مي كند براي مثال داشتن يك تماس چشمي معمول به جذابيت شما مي افزايد و حالت دوستي و همكاري را به طرف مقابل مي رساند البته در بعضي از فرهنگ ها نداشتن تماس چشمي شايد نشاني از احترام را داشته باشد.
بايد درهنگام معامله ويا ارتباط با افراد با فرهنگ و آداب آن شخص آشنايي داشته باشيم همچنين امروزه لازم است كه يك گوينده ي خوب به طور موثر حدود 7000 لغت را بدانيد و بتوانيد از لحن كلامي خود نيز به خوبي استفاده كند .

ارتباط غيركلامي :
فراز و فرود صدا، حركات صورت، حالت ايستادن و تماس چشمي موارد غير كلامي هستند كه موجب رساندن پيام هايي به مردم مي شود، درواقع زبان بدن درصد بالايي از ارتباط ما را با طرف مقابل شامل مي شود كه البته كمتر به آن اهميت داده مي شود .
در حالت بدن و بكار بردن صحيح دستها بايد دقت كرد براي مثال اگر فردي در مقابل شما دست به سينه به ايستد و به جاي ديگري نگاه كند به منزله ي بي توجهي به شما از خود عكس العمل نشان داده است .
براي اينكه بتوانيد استيل خوبي در بين جمع داشته باشيد خودتان را جاي آنها بگذاريد و ببينيد كه چگونه مي توانيد جالب تر و بهتر خود را حاضر كنيد .

ارتباط تلفني :
درصد بالايي از مشتريان براي اولين با از طريق تماس تلفني با شركت ما آشنا مي شوند، مثلا ممكن است كه در وضعيت بدي باشد و نياز به كمك شما داشته باشد تا بتواند عيب فعلي خودرو اش را حل نمايد .

بعضي از توصيه ها در زمان استفاده از تلفن
v از عنوان مناسب استفاده كنيد كسي كه با او صحبت ميكنيد ممكن است كه آقا يا خانم باشد و شما بايد از اين موضوع مطمئن شويد ، مثلا استفاده از واژه جناب يا سركار خانم ميتواند به شما كمك كند، سعي كنيد خيلي جدي نباشيد تا كمي حالت صميميت در بين شما بوجود آيد .

v براي اينكه با شما تماس گرفته اند از آنها تشكر كنيد، متشكرم يك كلمه قدرتمند در روابط انساني است و باعث ايجاد اطمينان بعدي در مشتري مي شود .

سعي كنيد از بكار بردن جملات و كلمات مخفف مانند EGR استفاده نكنيد و كلمات جايگزين رايج تر را به كار ببنديد مثل سيستم ضد آلودگي
، زيرا امكان دارد باعث بشود كه مشتري برداشت اشتباه از حرف شما پيدا بكند و يا دچار بد فهمي شود
v از طرفي به كار بردن جملات تعريفي مانند " شمع و فيلترتان را عوض كرديم " و يا بطور كلي كلمات تعويض و تعمير كه بخوبي در ذهن مشتري درك مي شود كاربردي تر است

v از توضيحات مثبت استفاده كنيد و تمركزتان را بر روي حل مشكل و نگراني ها بگذاريد در آمريكا بعضي از سرويس دهندگان و ارائه دهندگان خدمات به مردم كارت هايي در جيبشان دارند كه حاوي كلمات مثبت و اثر بخش است كه آنها را در مواجه با مشتريانشان كمك ميكند.

v شفاف و شمرده شمرده صحبت كنيد هميشه فاصله گوشي تلفن از لبتان حدود ا دوم اينچ باشد ، مخاطب خود را دوست خودتان به حساب بياوريد .

به ياد داشته باشيد :
در موقع صحبت كردن با تلفن يك كاغذ وقلم همراه خودتان داشته باشيد، وقتي كه با مشتري حرف مي زنيد داشتن يك خودكار يا مداد به همراه كاغذ براي ضبط و بسط اطلاعات يك نياز مهم است

در زمان صحبت لبخند به لب داشته باشيد
وقتي كه در زمان حرف زدن لبخند به دهان داشته باشيد انعكاس صداي شما در ذهن مخاطب مثبت و انرژي بخش جلوه مي كند و مشتري حس خوبي در پشت تلفن نسبت به شما پيدا ميكند البته بايد گفت اين همان تكنيكي است كه گويندگان موفق راديو نيز از آن بهره مي جويند .

خواندن :
خواندن به معناي توانايي مطالعه و جستجوي مفهوم لغات است
كسب اطلاعات و دانايي از اين طريق بسيار آسان و ارزان است هم از نظر مالي و هم زماني ، شما با خواندن تنها يك جمله ي ارزشمند و به كار بردن آن شرايط خودتان را عوض كنيد

در روز اول كه وارد محيط مي شويد چه اتفاقاتي در انتظارتان است :
كارفرما شما را با محيط كار آشنا مي كند
امكانات و فضايي را كه ميخواهيد در آن فعاليت كنيد را به شما نشان خواهد داد
از شما درباره استعداد ها و توانايي هايتان خواهد پرسيد
از شما ميخواهد آنچه را كه آموخته ايد و جزو مهارتتان است را برايش توضيح دهيد

نوشتن
نوشتن يك نوع ارتباط برقرار كردن توسط لغات است در اين شيوه هدف رساندن پيام به مخاطب است
يك تكنسين خوب بايد بتواند كارهايي را كه انجام داده است را مستند كند
اين مهارت موجب مي شود كه در هنگام صحبت با مشتري بتوانيم به خوبي امور انجام شده را شرح دهيم ، براي مثال در خودرويي كه نشتي دارد بايد اين مراحل را مكتوب كنيم :
1- مشاهده نشتي
2- استفاده از دستگاه تست فشار سيستم خنك كاري واطمينان پيدا كردن از اينكه مشكل در نشتي واتر پمپ است
3- تعويض واتر پمپ و اضافه كردن مايع رادياتور جديد به سيستم
4- استفاده مجدد از دستگاه تست فشار و چك كردن نهايي از عملكرد صحيح سيستم
سعي كنيد در اولين روز كاري لبخند به لب داشته باشيد و اگر سوالي درباره مراحل كاري كه داريد حتما سوال كنيد
خود را براي تست مواد مخدر آماده كنيد
به كارفرما تعهد بدهيد كه وظايف خود را به عنوان تكنسين خوب انجام مي دهيد

تذكراتي كه بهتر است رعايت شود :
نكات زير برگرفته از تجربيات افراد موفق و تكنسين هاي حرفه اي است
1- در هر روز گزارشي از كارتان داشته باشيد .هميشه چند دقيقه زود تر در محل كارتان حضور داشته باشيد تا به مديرتان نشان دهيد كه در كارتان جدي هستيد.
2- اگر غيبت يا ديرآمدگي در آمدن داشتيد آنرا هرچه سريعتر به مديرتان اطلاع دهيد.
3- خودتان را شلوغ نگه داريد ! ويا اگر كاري براي انجام داشتن نداشتيد از مدير بخواهيد كه فعاليتي را به شما واگذار كند.
4- هرگونه اشتباه و تصادفي را در كار بي درنگ به سوپر وايزر و تيمتان اطلاع دهيد اجازه ندهيد كه مشتري ابتدا اشتباه را كشف كند
5- هيچگاه به مشتري و دوستانتان دروغ نگوييد.
6- هرگاه ابزاري را از كسي قرض ميگيريد آنرا را در اولين فرصت پس بدهيد و در صورت امكان آنرا تميز شده به همكارتان برگردانيد براي پس دادن حتما ابزار را به صاحب آن نشان دهيد و سپس در جاي خود بگذاريد
7- محيط كارتان را هميشه مرتب و منظم نگه داري كنيد
8- كارتان را همييشه چك كنيد و صحيح بودن آن مطمن شويد
آ‌ . اگر كاري نيروي زياد از حدي را از شما گرفت، احتمالا يك جاي كار ايراد دارد
ب. اگر از چيزي مطمئن نيستيد آنرا انجام ندهيد و از ديگران كمك بخواهيد
9- از ناسزا گفتن پرهيز كنيد
10- زماني كه مشتري خودرو را به تعميرگاه مي آورد سعي كنيد حتي درجه بلندي صدا را هم جابجا نكنيد و اگر لازم شد سيستم پخش صدا را خاموش كنيد ( راديو، ضبط و.. )
11- هميشه ظاهر مرتبي داشته باشيد
الف) دامن ويا شلوارتان هميشه اتو خورده باشد
ب) بطور روزانه حمام كنيد و از خوشبو كننده استفاده كنيد
ج) موهاتان مرتب باشد و اصلاح مناسبي داشته باشيد
د) مردان بايد روزانه صورت خود را اصلاح كنند و زنان نيز از آرايش و جواهرات مناسب و در حد مينيمم استفاده كنند

فرم نمونه ارزيابي يك تكنسين
شما ميتوانيد با پر كردن اين فرم خود را ارزيابي كرده و درباره خودتان ارزيابي كنيد

گرايش و ويژگي هاي شخصيتي
اشتياق بسيار زيادي در كار كردن دارد
كار برايش جالب است و به كار فني علاقمند است
در حد متوسط و داراي پشتكار است
كمي بي تفاوت است
اصلا جذابيتي در كار نميبيند

قابل اطمينان بودن
بسيار قابل اطمينان
تقريبا قابل اطميان است
معمولا قابل اعتماد است
گاهي اوقات مسامحه كار است
غير قابل اعتماد

پختگي و تجربه در كار
از خود اعتماد به نفس نشان مي دهد
اعتماد به نفس خوبي دارد در حد متوسط
به ندرت ترسو و كم رو است
عجول، بي حيا و گستاخ است

توانايي يادگيري
به طور استثنايي خوب ياد ميگيرد
به سهولت ياد ميگيرد
به طور متوسط مي فهمد
به آرامي ياد ميگيرد
بسيار آرام ياد مي گيرد

ابتكار عمل
در تمام مواقع و همه جا داراي خلاقيت و ابتكار عمل است
با توجه به شرايط مي تواند از خود ابتكار عمل داشته باشد
در كارهايي كه فقط به او واگذار شده ميتواند ابتكار عمل داشته باشد
بسيار بي ميل است
بايد حتما تحت فشار قرار گيرد تا ابتكاري به خرج بدهد

روابط با ديگران
معمولا خروجي بالايي دارد
بيش از حد ميانگين
مقدار نرمال
زير ميانگين
خروجي پايين دارد و بسيار آرام كار ميكند

داوري و قضاوت ( انصاف )
بسيار پخته است
بالاي حد ميانگين است
معمولا درست تصميم ميگيرد
داراي قضاوت بسيار ضعيفي است
نظم و هماهنگي با نظم و سر موقع بي نظم

18.6.09

دليل وجود صداي سوت در اتومبيل چيست ؟


گاهي وقتي ها در ماشين صدايي مانند صداي سوت به گوش ميرسد ، بعضي از اوقات اين صدا مي تواند خيلي زياد باشد و يا آرام ولي ثابت در هر حالت اين يك نويز يا صداي مزاحم به حساب مي آيد معمولا پيدا كردنش هم مشكل است در اين مقاله شما را با راههايي براي تشخيص بهتر سوت در خودرو آشنا مي كنم

نكته اول در مورد اين صدا اين است كه آيا با سرعت موتور ارتباطي دارد يا نه در همه شرايط به گوش ميرسد، بعضي اوقات وقتي شما در يك چاله يا دست انداز مي افتيد صدا به گوش ميرسد و ميتواند خيلي آزار دهنده باشد، براي جستجوي عيب مرحله اول اين است كه بيبينيد آيا صدا زماني كه موتور هم خاموش است مي آيد يا نه، با اين كار سعي ميكنيم كه محدوده عيب يابي خودمان را مشخص كنيم

در وضعيت موتور روشن و خودرو بي حركت اگر صداي سوتي به گوش ميرسيد بايد اول شدت آنرا بسنجيم همانطور كه ميدانيد واشرها و آببندها زيادي از مسيرورود هوا از فيلتر هوا ، تا رسيدن به محفظه احتراق وجود دارد كه وظيفه همه آنها جلوگيري از نشتي هوا است اما فقط كافي است كه يكي از آنها خشك شده يا حالت خودش را از دست بدهد و يا در زمان تعويض فيلتر ضعيف شده باشد ،
براي اينكه عيب را بهتر تشخيص دهيم از كسي بخواهيم كه پدال گاز را بفشارد و آنگاه دوباره به شدت سوت توجه كنيم ؛، در بعضي از خودرو ها ي جديد با توجه به وجود استپر موتور امكان خرابي واشر دور پيچ هاي استپر موتور وجود دارد ، اگر نشتي خيلي زياد باشد امكان دارد كه در ميزان قدرت موتور نيز تاثير بگذارد
گاهي مكانيك ها براي تشخيص بهتر عيب در يك جاي آرام توسط گوشي ويا تجربه خود مبادرت به صداي سوت موتور ميكنند و همزمان اتصالات هوا را با دست تكان ميدهند كه اين نيز روش خوبي است .
يك مورد نادري كه ممكن است در موتور ايجاد شود ايجاد رسوب برروي اتصالات باتري است كه باعث ايجاد اختلاف مقاومت زيادي بين آلترناتور و باتري مي شود و در اين زمان فشاربيش از حدي به آلترناتور يا دينام وارد مي شود و تمام اين اتفاقات باعث خراب شدن و فشار آمدن به خود دينام و بلبرينگ آن مي شود شايد با خود فكر كنيد كه اين مشكل ممكن است كه براي ديگر اجزاي سيستم انتقال نيرو تسمه ها مانند كولر و .. نيز پيش بيايد ، به طور كلي سيستم تسمه ها يكي از مشكوك ترين نقاط ايجاد صداي سوت مي باشند

حال به حالت مورد توجه ديگري مي پردازيم و آن هم ايجاد صداي سوت در زماني كه خودرو در حال حركت است ، البته لازمه تشخيص اين است كه ابتدا از نبود وجود صدا از موتور شويم ،در انيجا بايد به چك كردن آببندي هاي پنجره ها بپردازيم ، وظيفه اين زه ها ي معمولا لاستيكي جلوگيري از ورود باد به اتاق سرشينان است و همچنين جلوگيري از نفوذ رطوبت و در زمان خرابي دچار فرسايش شده و در سرعت هاي حدود 80 كيلومتر به بالا اجازه ورود هوا را همراه با صداي سوت مي دهد براي تشخيص اين صدا ها مي توانيد از چند نفراز دوستانتان بخواهيد كه در چهار طرف بنشينند تا صدا زودتر پيدا شود در ضمن در سيستم تعليق هم ايجاد اين صدا بعيد نيست اما صداي خاص سوت معمولا در صورت عبور هوا از تورفتگي هاي اطراف بدنه توليد مي شود



5.6.09

شافت هاي متوازن كننده در پژو 406 2.2


Balancer Shafts
شركت پژو در موتور بعضي از محصولاتش اين سيستم را بكار برده است كه وظيفه اش متعادل كردن و موزون ساختن ميل لنگ است همانطور ميدانيد درموتور هاي چهارزمانه چهارسيلندرهميشه فقط يكي از سيلندرها است كه نيروي حاصل از انفجار را به ميل لنگ وارد ميكند و اگر بخواهيم از نظر گشتاور خميشي آنرا بررسي كنيم ميبينيم كه هر دو دور از گردش ميل لنگ فقط يك قسمت از كل لنگ ها متحمل بار ميشود از طرفي سيلندرهاي ديگر كه در حالت هاي مكش، تراكم و تخليه هستند نميتوانند نيروي حاصل از احتراق را خنثي كنند ،در اين سيستم براي كم كردن لرزش و دوران نامنظم ميل لنگ از شافت هايي با وزنه هاي غير هم مركزاستفاده شده كه در جهت مخالف همديگر ميگردند و در زمان بالابودن پيستون در بالاترين نقطه وزنه ها در پايين ترين نقطه قرار ميگيرند

29.5.09

امنيت در خودروها



همانگونه كه در خودرو قسمت هاي موتور و سيستم هاي انتقال قدرت موجب ميگردند كه خودرو به جلو برود سيستم هاي ديگري نيز مانند ترمز ها هستند كه حركت را محدود ميكنند و بدون آنها امنيت معنايي پيدا نخواهد كرد، هر روز با پيشرفت تكنولوژي و بالاتر رفتن سرعت و شتاب پيشرانه ها سيستم هاي امنيتي نيز همگام با آنها و گاهي حتي جلو تر از آنها در حال توسعه هستند
در زير مواردي كه امنيت خودرو در جاده به آنها وابسته است را مي آورم
+ وضعيت خود خودرو ( براي مثال درجه تجهيزات، وضعيت تايرها و.. )
+ آب و هوا، سطح جاده و وضعيت ترافيك ( مثل جهت وزش باد، نوع سطح جاده و يا تراكم ترافيكي )
+ قابليت و مهارت راننده در رانندگي ( شرايط فيزيكي و ذهني رانندگان يا مرد و زن بودنشان )در گذشته تنها سيستم هاي امنيتي كه يك خودروي اوليه داشت يك ترمز بود و يا داشتن چراغ و يا ترمز كمكي اما امروز پس از گذشت سالها از عمر صنعت خودرو ما شاهد اختراعات و نوآوري هاي بسياري در اين زمينه هستيم

20.5.09

4.5.09

اصول سيستم ترمز در خودرو هاي فرمول يك

1) مدار ترمز و تقسيم فشار روغن
* كليه خودروها در اين كلاس مي بايست تنها به يك سيستم ترمز مجهز باشند. اين سيستم داراي دو مدار جلو و عقب است و توسط يك پدال عمل ميكند . سيستم مذكور بايد به گونه اي طراحي شود كه در صورت خرابي يك مدار بايد ، مدار ديگر به درستي عمل كند .
مدار بايد به شكلي طراحي شود كه فشار وارده به كفشكها در طول ترمزگرفتن ثابت باشد .
هر نوع وسيله اي براي ازدياد نيروي ترمز كه قادر به بالا بردن توانايي و يا تاثيرگذاري در عملكرد ترمزها باشد، غير مجاز است .
هر نوع تغيير و يا تنظيم سيستم ترمز در هنگام حركت خودرو بايد فقط با دخالت فيزيكي و مستقيم راننده صورت پذيرد و كاملاً‌ تحت كنترل وي باشد .
2)كاليپر هاي ترمز
تمامي كاليپرها بايد از آلياژ آلومينيم ساخته شوند و مدول الاسيسته آنها نبايد 80گيگا پاسكال تجاوز كند
اتصال كاليپر به خودرو نبايد بيش از دو نقطه باشد .
هر چرخ نبايد بيشتر از يك كاليپر و هر كاليپر نبايد بيش از 6 پيستون داشته باشد .
مقطع هر يك از پيستون هاي كاليپر بايد دايره باشد .
3) ديسك هاي ترمز
بيش از يك ديسك نبايد در هر چرخ استفاده شود .
تمامي ديسك ها بايد حداكثر داراي 28 ميلي متر ضخامت و 278 ميلي متر قطر خارجي باشند.
ابعاد كانال هاي هواي خنك كننده ديسك هاي ترمز نبايد از ابعاد فوق الذكر بزرگتر باشد .
4) فـــــــــشار ترمز
ترمز هاي خودرو بايد به گونه اي طراحي شوند كه فاقد سيستم ضد قفل چرخ ها ABS در مواقع ترمزگيري باشند
ترمزهاي خودرو بايد طوري طراحي شوند كه فاقد مكانيزم بالا بردن فشار روغن مدار ترمز از فشار ثابت پدال باشد همچنين خنك سازي روغن ترمز ممنوع است
مدار ترمز اين خودروها نسبتاً ساده است در اين خودرو ها مدار مستقل وجود دارد به طوري كه خرابي يك مدار ديگري را تحت الشعاع قرار نمي دهد .

20.4.09

تكنيك هاي عيب يابي در خودرو

در مباحث قبلي راجع به بعضي از عيب هاي شايع و رفع مشكل از آنها پرداختم اما در اين مقاله به طور كلي تر و دقيق تر در رابطه با اصول اوليه عيب يابي در هر نقطه از خودرو مطالبي را در اختيارتان قرار ميدهم
عيب يابي و جستجوي عيب در اتومبيل از جمله مهمترين فعاليت هاي تكنسين ها و مكانيكهاي ماهر است و موضوع عيب يابي مربوط به بخش خاصي از خودرو نميشود و اگر شما داراي ميزان دانش خوبي در زمينه شناخت قطعات باشيد حالا ميتوانيد رفع عيب و خرابي در خودرو را هم انجام دهيد


اطـــــــلاعــــــــات شما
اطلاعات و داده ها براي انجام عيب يابي كمك كننده هستند اطلاعات ميتواند از يك سي دي يا كتاب باشند اين اطلاعات براي عيب يابي حياتي خواهند بود بويژه اگر نسبت به آنها تسلط داشته باشيد، در اينجا شما بايد بتوانيد با استفاده از اطلاعاتي نظير 1- عيب يابي موتور 2- بررسي عملكرد و چرخش موتور 3- زمان سرويس كردن و تعميرات 4- سيستم جرقه ، سوخت و كاربراتور يا انژكتور5- مدارهاي الكتريكي قرارگيري اجزا ، تعميرات بدنه و... مهارت خودتان را افزايش دهيد در واقع دانش و عمل با يكديگر موثر بخش هستند بايد گفت تنها شناخت قطعات براي عيب يابي كافي نيست
در عيب يابي خودرو به دليل سر و كار داشتن با خطرات مختلف بايد جانب ايمني را هميشه در نظر گرفت و بايد در موقع خطر سريعا سيستم را ترك كرد مانند وقتي بخارات بنزين در زير خودرو زياد شده و امكان آتش سوزي وجود دارد و يا مثل رفتن به زير خودرو بدون استفاده از جك ايمن و ثابت
بايد توجه داشت كه در مواردي كه اطلاعات ما نسبت به سيستم كم و محدود است نيز نبايد ريسك كرد و به عيب يابي آن پرداخت مانند شخصي كه بدون آگاهي و اطلاعاتي سيستم گاز سوز را بخواهد تعمير كند




در پي يافتن عيب ممكن است ما شكست بخورم و قادر به رفع عيب نشويم ، هيچگاه نبايد نا اميد شد و با مراجعه به منابع و دستور العمل هاي تعميراتي خودرو بايد بيشتر مطالعه كرد بعضي از افراد عيب مكانيكي را سريعا تشخيص ميدهند اما در ايرادات الكتريكي به مشكل برمي خورند و اين يك نقطه ضعف است كه بايد آنرا تقويت نمود با توجه به آنكه امروزه بسياري از سيستم هاي پيشرفته الكتريكي و الكترونيكي هستند
ما در اينجا شش مرحله ساده را براي عيب يابي را به طور پيشنهاد ميكنيم
مشتري ميگويد مصرف روغن موتور زياد شده و مرتبا نياز به سر ريز دارد مشتري هميشه ميتواند بهترين منبع اطلاعاتي خوبي براي تكنسين ها باشد
الف ) از مشتري سوال كنيد كه مصرف روغن نسبت به قبل چقدرافزايش پيدا كرده؟
ب) خودرو را خودرتان آزمايش كنيد و به دنبال آثاري مثل نشتي روغن و يا دود آبي اگزوز بگرديد
ج) اگر نشتي پيدا شد كه هيچ اما اگراز نشتي نبود پس امكان روغن سوزي بيشتر است به عيب نزديكتر ميشويم
د) انجام تست كمپرس و فرار روغن از دور رينگها و ورود به محفظه ي روغن
و) واشر هاي و آببندها را عوض كنيد
ه ) با بازرسي مجدد تمام مراحل را چك ميكنيم


الف ) تحقيق درباره عيب ب) جمع آوري اطلاعات بيشتر ج) ارزيابي مدارك و علت ها
د) انجام تست هاي عملي و) برطرف كردن عيب ه ) بازرسي كلي و چك كردن همه سيستم هاي مرتبط


گاهي شخصي با بالا ترين اطلاعات نميتواند عيب را پيدا كند من به شما پيشنهاد ميكنم كه در حين كار اعتماد به نفس را فراموش نكنيد و با بالا بردن اطلاعات و بروز كردن آنها از طريق كتاب ها سايت هاي اينترنتي معتبر و همچنين ديگر تجربيات ديگر همكاران و تعميركاران به بهترين نحوه محل عيب و دليل وقوع آنرا پيدا كنيد مهارت عيب يابي دو بخش دارد يك داشتن شناخت كافي از سيستم و دو به كار بردن توانايي ها
هـــــنر عـــــــيب يابي
فرض كنيد مشغول كار بر روي سيستم خنك كاري هستيد و حالا جنت آب خروجي از موتور را جا بزنيد پس از نصب و انجام تمام مراحل اصولي وقتي موتور روشن ميشود متوجه اين ميشويد كه آب هيچ چرخشي در سيستم ندارد ! تمام اطلاعات و دانسته هاي تئوري ، كتاب و جزوه به شما ميگويد كه بايد با توجه به آنچه ميبينيد آب چرخش داشته باشد اينجا مهارت عيب يابي بسيار مهم جلوه ميكند و براي رسيدن به علت نچرخيدن آب سولاتي را از خودتان بپرسيد : 1- تاييد اينكه آيا واقعا هيچ آبي از لوله موتور به رادياتور نمي آيد يا چند قطره اي مي آيد ؟ 2- آيا آب از راهگهاي ديگر هم خارج نميشود يا قبل از اينكه شما جنت را جا بزنيد آبي بوده است ؟ 3- درباره اطلاعات بدست آمده كمي تامل كنيد و ببينيد كه شواهد چه چيزي را به شما ميگويند شايد چيزي در مسير گير كرده و مسدود شده است 4- امكان پيچ خوردن لوله در قسمت پايين جنت كه جلوگيري از عبور آب مي كند ميتواند جواب سوال باشد مشكل چون حل گردد آسان شود ! روش و تكنيك شما در عيب يابي است كه مشتريان بيشتري را به سوي شما ميكشاند با كمي بررسي و دنبال كردن مسير و لوله هاي آب و طي مراحلي مشكل ما حل شد اما آيا هميشه ميتوان اين مراحل را به اين سرعت و دقت طي كرد ؟ و راه آسانتري هم وجود دارد كه عيب تشخيص داده شود در بخش بعدي شما را تكنيك جديدي آشنا خواهم كرد

16.4.09

Air Filtration فيلتر هـــــــــــــوا

اميدوارم تا به اينجا مطالب وبلاگ برايتان مفيد و كاربردي بوده باشد در اين مقاله نيزدرباره ي فيلتر هوا اطلاعاتي بدست خواهيم آورد
با بزرگ شدن شهرها و زياد شدن آلودگي هاي مختلف و از طرفي حساس بودن قطعات مكانيكي موتور در حين كار، نياز به وجود فيلتر هوا و ورود هواي بدون ناخالصي به محفظه احتراق بيشتر احساس ميشود. انواع آلودگي هاي محيطي مثل دود خروجي اگزوز وسايل نقليه احتراقي و يا گرده ها ي حاصل شده از بادهاي فصلي و همچنين دودهاي خروجي كارخانه جات صنعتي و... به طور كلي ذرات وارد شده به فيلتر هوا قطرهاي مختلفي دارند و بين 0.1 ميكرومتر(گرده هاي كوچك ) تا 2 ميلي متر ذرات شن ) ميتوانند باشند كه تقريبا 75 درصد از ذرات داراي قطري بين 5 تا 100 ميكرومتردارند ، جرم موادي كه در فيلتر ، طي زمان روشن بودن موتور به جا ميمانند به شرايط آب و هوايي كه خودرو در آن استفاده ميشود بستگي دارد
فيلترهاي هواي موتورهاي احتراق داخلي در واقع از ورود آلودگي هاي مضري كه سلامتي بعضي از قطعات مانند رينگ ها ،ديواره سيلندرها و يا بلبرينگ ها را به خطر مي اندازد جلوگيري ميكند.


در طراحي فيلتر هوا معمولا با درنظر گرفتن شرايط اقتصادي و شرايط نگهداري خودرو ميزان جذب ذرات را براي آن تعيين ميكنند براي مثال فيلتر هايي كه در خودروهاي جنگي به كار ميروند داراي عمر بالايي هستند زيرا زمان براي تعميرات و رسيدگي به آن كم است ، امروزه با پيشرفت هايي كه انجام شده فيلتر هاي هوا ميتوانند تا حدود 99.8 درصد كل هواي وارد شده را در شرايط مناسب فيلترينگ كنند ، براي تست فيلترهاي هوا آنها را تحت شرايط ديناميكي قرار ميدهند و مقاومت آنها را در مقابل سوراخ شده و مواد شيميايي ويا عبور سريع جريان هاي مرطوب آزمايش ميكنند.، فيلتر هوا به مقدار اندكي سرعت ورود هوا به موتور را كم ميكند نتيجتا فيلتر هايي بهتر اند كه با كمترين افت دبي وردي هوا بيشترين فيلترينگ هوا را انجام دهند انواع شكل هندسي فيلترها در گذشته بيشتر فيلترهاي استوانه اي بود و در مدل هاي جديد تر از فيلتر هاي مستطيلي و مسطح استفاده ميشود ، در تمام آنها لايه هاي تاخورده و صفحه بندي شده به كار رفته است تا بتواند در كوچكترين فضا بيشترين دريافت هوا را داشته باشد جنس آنها ميتواند از كاغذ يا فيبر سلولز با يك پوشش بيروني ويژه باشد
زمان تعويض فيلتر به زمان توصيه شده توسط كارخانه بستگي دارد براي مثال در محصولات ايران خودرو و پژو زمان تعويض پس از طي 10000 كيلومتر است در بعضي از خورروهاي خاص اين زمان به شش سال يا 40000 كيلومتر نيز ميرسد

امروزه به خاطر محدوديت هاي بسته بندي و درخواست بازار براي فيلترهاي كوچك تر و با كارآيي بالاتر رقابت و نوآوري در ساخت اين محصول زياد شده است و ميتوان گفت از نيازمندي هاي مصرف كننده بالابردن زمان سرويس است

يكي از نوآوري هاي توليد در ساخت فيلتر استفاده از فيلترهايي با فيبر مصنوعي است و در بين مصولات توسعه يافته است با ورود ذرات به داخل فيلتر ذرات در لايه هاي آخري گير كرده و با توجه به فضايي كه اشغال كرده اند به سرعت روزنه هاي هوار را ميبندند اما دراين فيلتر ذرات به درام افتاده طوري قرار ميگيرند كه قطرشان كم شده و چگالي آنها زياد ميشود و درنتيجه اجازه عبورهوا را بيشتر ميدهند

اثر الكتريسيته ساكن هم در فيلتربايد وجود داشته باشد تا بتواند ذرات را بهتر به سطح جذب نمايد در تصوير ميبينيد كه دانه هاي فيبر با بار مثبت ذرات را به خود ميكشانند






ممكن است در يك تقسيم بندي فيلترها را به انواع عميق و سطحي نيز نام ببرند ، فيلترهاي نوع عميق با نوع لايه بندي نا موازي كه دارند ميتواند ذرات بيشتري را به خود جذب كند

13.4.09

Non Contact Wheel Alignment آشنايي با سيستم تنظيم فرمان بدون تماس


سريع، دقيق، و متحول كننده اين مزيت سيستم تنظيم فرمان بدون تماس ساخت كمپاني معروف بيس بارت است كه توليد كننده تجهيزات و امكانات تعميرگاهي در سراسر دنيا است اين سيستم پيشرفته بدون هيچ تماسي با چرخ هاي خودرو و فقط با فرستادن امواجي از طريق سيستم اينتِ گريتيد رفرنس ميتواند به طور اتوماتيك موقعيت و زواياي قرارگيري چرخ را محاسبه كند زوايايي مانند تواين و تواوت، كمبر كه با استفاده از اطلاعات بدست آمده از دستگاه ميتوان زواياي منحرف را اصلاح نمود از مزاياي ديگر اين دستگاه نسبت به دستگاه هاي سنتي و مكانيكي عدم استفاده از گيره و ها و اتصال آنها به چرخ است ، حمل آسان اين تجهيزات نيز بسيار آسان و راحت است .

3.4.09

چيست و چگونه كار مي كند ؟ IR Meter

دستگاه آي آر ( اينفرارد ) متر يكي از دستگاههاي عيب يابي است كه با استفاده از‌آن ميتوان بسياري از ايرادات را تشخيص داد ، عملكرد اين دستگاه اينگونه است كه با اشعه ليزر دماي نقظه ي مورد نظر را با دقت + 2 و -2 نشان ميدهد، كاربرد آن بسيار مهم است زيرا كه فقط با يك كليك ميتوانيد دماي نقطه مورد نظر را اندازه گيري كنيد، بويژه در نقاطي كه بسيار داغ است و يا پر خطر است هنر اين دستگاه مهم و پر رنگ جلوه ميكند . براي مثال براي اينكه شما متوجه شويد كداميك از سيلندرهاي موتور بد كار ميكند ويا دچارمشكل شده است ميتوانيد با اين دستگاه دماي سيلندرهاي مجاور را اندازه گيري كرده و با اختلاف دماي بين آنها عيب را تشخيص دهيد، عيب هايي مانند كمبود سوخت ويا جرقه كه از ايرادات رايج خودروها هستند كه با اين وسيله ميتوان سريعتر به آنها رسيد.

اين دستگاه در عيب يابي سيستم ترمز، سيستم خنك كاري ، ايركانديشن يا سيستم تهويه مطبوع، سيستم اگزوز، گرمكن و بخاري است از نكات مهم در استفاده از اين دستگاه ،اين است كه آنرا را نبايد مستيما روبروي سطوح براق مانند كرم قرار داد زيرا اشعه دوباره به دستگاه بازتاب پيدا ميكند و عدد اندازه گيري شده اشتباه بدست مي آيد

18.3.09

آنتن برقي چگونه كار مي كند ؟

با سلام در اين مقاله در رابطه با آنتن هاي برقي ، مكانيزم آن ،
عملكرد و همچنين عيب يابي آن اطلاعاتي را در اختيار شما قرار ميدهيم
همانطور كه مي دانيد مشكل آنتن هاي قديمي و دستي در اين بود كه
پس از خاموش كردن خودرو و پارك كردن آن امكان شكسته شدن
دزديده شدن ويا آسيب ديدن آن وجود داشت ، در زمان هاي ديگر
هم در معرض خطر خم شدن بود و يا گاهي راننده براي اينكه
بخواهد موج راديويي را بگيرد رغبت نميكرد كه از خودرو پياده
شده و آنتن را باز كند اما در خودرو هاي جديد ما شاهد كاربرد
زياد آنتن هاي برقي هستيم، آنتن هايي كه داراي يك موتور هستند
و زمانيكه شما راديو را روشن ميكنيد باز شده و در زمان خاموش
كردن رايو مجددا در جاي خود جمع شده و اتوماتيك بسته ميشود .
ساختمان اين سيستم تشكيل شده از موتور برقي كه چرخ دنده را به حركت و چرخش در مي آورد ،چرخ دنده نيزخود داراي لبه هايي است كه نوار پلاستيكي به طور حلزوني شكل
دورش پيچيده شده است نوار پلاستيكي به خود آنتن
وصل است و با چرخشش آنتن را به صورت خطي بالا و پايين ميكند . موتور آنتن معمولا داراي يك برد الكترونيكي سه پايه است كه دو تا از آنها برق مثبت و منفي هستند كه موتور را تغذيه ميكند و پايه سوم نيز سيگنال فرمان راديو است كه در زمان روشن كردن راديو اجازه روشن شدن موتور را مي دهد . سيم ديگري نيز در سيستم وجود دارد و آن سيم اصلي، سيم آر اف است كه اطلاعات ايستگاه هاي راديويي را براي راديو دريافت مي كند .

عيب هايي كه اين سيستم پيدا ميكند يا مكانيكي است ويا برقي حال اگر به هر دليلي آنتن شما كارنكرد بايد بررسي كنيد كه مشكل از كدام قسمت مي تواند باشد.
مشكلات معمول سيستم : الف : فيوز موتور آنتن يا راديو قطع شده است براي رفع اين مشكل فيوز هايي كه د رجعبه فيوز هستند را چك كنيد اگر آنتن حتي كمي هم حركت كرد به اندازه چند ميلي متر و يا صدايي از موتور آن هرچند كم آمد نشاندهنده سالم بودن سيستم برق است ما براي عيب يابي دقيق تر نياز به نقشه شماتيك و وايرينگ آن خودرو داريم تا بتوان مسير برق را بررسي كرد در صورت كارنكردن موتور عيب ميتواند از منفي هاي مسير انتقال برق نيز باشد كه باعث تامين برق ضعيف موتور يا بد كاركردن آن شود
ب : كج شدن آنتن كه باعث ميگردد موتور با قدرت زياد در جا كار كند و باعث سوخته شدن موتور بشود
يكي ديگر از عيوب ديگر، خرابي و ايراد در گيرندگي آنتن است يعني مشكل اصلا كاري به سيستم برقي و اتوماتيك ندارد اگر راديو به خوبي نتوانست موج ها را شناسايي كند و به كيفيت قبل نتوانست ايستگاه را پيدا كند بايد مسير سيم آر اف را بررسي كرد يكي از راههاي تست آنتن ميتواند تست مقاومت ميله باشد كه ميتوان آنرا با استفاده از يك اهم متر انجام داد، بايد دو پايه اهم متر را به سر ميله فلزي آنتن و سر ديگرآنرا به پايه پايين آن وصل كرد مثل شكل روبرو بعد عدد مشاهده شده را با نمونه سالم مقايسه كنيد

ج : اگر كار كردن موتور و كل مجموعه همراه با صداي چق چقي بود احتمال دارد كه گيريس بين چرخدندهاي كه از نوع راك و پينيون هستند تمام شده باشد و دراين حالت چرخدندها نيازمند

گيريس و چرب كاري هستند تا روان تر و بدون سر و صدا كار كند توجه كنيد كه درصورت بي اعتنايي به صداي بين چرخ دنده ها و تسمه پلاستيكي به زودي چرخنده خشك شده و باعث داغ كردن موتور ميشود . خود ميله فلزي آنتن جمع شونده هم بايد به دليل حركت خطي بالا و پاييني كه دارد روغنكاري شود .


در شرايط آب و هوايي سرد اگر آب به داخل محفظه سيستم وارد شود و يخ بزند امكان دارد كه باعث اتصالي در سيستم برقي شده و يا حتي اگر يخ بزند باعث گيركردن اجزاي سيستم شود

17.3.09

عيب يابي 2 دلايل بد كاركردن موتور چيست ؟

يك موتور خوب از نظر كاركردن موتوري است كه بسيار نرم كاركند، باتوليد كمترين آلودگي بيشترين توان و قدرت را به ما بدهد در ضمن مصرف سوخت مناسبي هم داشته باشد و آخرين مورد اينكه هم درحالت دور آرام و هم در دورهاي بالاتر با صداي معمولي و نرمي كاركند در صورت ايجاد اشكال در موتور و از بين رفتن يكي از اين پارامترها مي توان گفت كه موتور بد كارميكند و يا حتي تك كار ميكند.

قبل از هر چيز بايد اين را بدانيم كه آيا موتور فقط در دور آرام و سلو بد كار ميكند و يا اينكه در سرعت و يا حالت هاي ديگر هم دچار بد كاركردن است؟ براي مثال اگر در دور آرام موتور بد كار كند ميتونه عيب از استپر موتور باشه و يا اجزاي ديگري كه در دور بالا دخالتي در كاركرد موتور ندارد حالا اگه موتور ماشينتون هميشه يعني چه در حالت سلو و چه در دور بالا بد كار ميكنه نكات زير ميتوانند در عيب يابي به شما كمك كنند
مرحله اول : در اول كار مثل هميشه بايد از سالم بودن فيوز ها و سيم هاي انتقال برق به ادوات موتور مطمئن چون فقط كافي كه فيوز يكي از رله هاي سيستم سوخت يا جرقه قطع بشه كه باعث از كار افتادن و يا افت جريان در مدار برقي خواهد شد .حتي ممكنه شما موتور را براي شستشو به كارواش برده باشيد و به كانكتورها ويا فيوز ها آب رسيده باشد به هر حال اگر از سالم بودنشان مطمئن شديد و همچنان عيب برطرف نشد به مرحله بعدي بريد.

مرحله دوم : سعي كنيد با استفاده از دستگاه عيب ياب اي سي يو موتور را اسكن كنيد تا اگر خطايي وجود داشت مثل خطاي كويل جرقه ويا يكي از سنسور ها اون را برطرف كنيد گاهي دستگاه عيب ياب خطاهاي خاصي را مانند خرابي يكي از سنسور ها اعلام ميكند كه ميتواند بسيار كمك كننده باشد اما گاهي ايراد باز هم برطرف نميشود

مرحله سوم : نوبت به مسير ورودي هواي موتور يعني منيفولد ، لوله ها جانبي، دريچه گاز و ادوات آن ميرسه اين امكان وجود داره كه به دليل عدم هوارساني به محفظه احتراق موتور دجار بد كاركردن شده باشد به موتور گاز بدهيد وبدنبال صدا در موتور باشد گاهي وجود يك نشتي ويا خوردگي و اتصال نا مناسب بين هواي زير موتور و سوپاپ هوا ميتونه صدايي مانند فف و كه در حقيقت صداي مكش است ايجاد كنه مهم تر از همه اينكه فيلتر هوا را هم نبايد فراموش كرد








در شكل روبرو نقاطي كه ممكن است دچار مشكل در هوارساني به موتور شوند را ملاحظه ميكنيد

مرحله چهارم : شمع ها ميتونند اطلاعات با ارزشي را از درون محفظه احتراق به ما بدهند زيرا واكنش هاي شيميايي صورت گرفته برروي شمع ها اثر ميكنند و آثاري را به جا ميگذارند براي مثال اگرموتوري غني كار بكند و سوخت زيادي به محفظه ارسال بشود شمع و الكترود آن رنگ سياه يا خاكستري به خود ميگرد و يا اگر همه شمع ها سفيد و بدون اثري باشند نشاندهنده ي رقيق كار كردن موتور است با بازكردن و چك كردن وايرها از نظر مقاومت و چيني شمع ها از نظر شكستگي ميتوانيم از عدم وجود مشكل در سيستم برق رساني مطمئن شويم حالا بايد كويل ها را نيز كه افزايش دهنده برق هستند بازديد كنيم گاهي ممكن است برق توليد شود اما كم باشد و انرژي مورد نياز را براي غلبه بر مقاومت هواي فشرده مرحله تراكم را نداشته باشد براي اين كه از سالم بودن كويل مطمئن شويم راحتترين كار عوض كردن آن با يك قطعه نو است اما راه اصولي تر آن تست اهمي و با كمك اهم مترو يا چراغ تست مخصوص است

15.3.09

عيب يابي 1 چرا در زمان استارت موتور مي چرخد اما روشن نمي شود؟

در مجموعه مقالات عيب يابي به شرح عيب هاي رايج در خودروها و همچنين راهكارهاي رفع ايراد مي پردازيم




براي چرخش و روشن شدن موتور خودرو ما به سه فاكتور اصلي و مهم نيازمنديم كه آنها شامل تراكم ، سوخت و جرقه است درصورت نبود هريك از اينها ما با مشكل روشن نشدن موتور روبرو ميشويم



تراكم با چرخش ميل لنگ و حركت خطي پيستون ايجاد ميشود ، اگر در اين بين براي تسمه تايم مشكلي ايجاد شده باشد مثل پاره شدن ويا عدم هماهنگي با ميل لنگ باعث از دست دادن تراكم ميشود


سيستم توزيع سوخت شامل پمپ بنزين، انژكتورها ، رگلاتور فشار، فيلتر سوخت و خط فشار است . اگر موتور اصلا روشن نشد و در صورت روشن شدن دچار واماندگي و بد كاركردن است يكي از علت ها ميتواند كم بودن فشار سوخت ويا اصلا نبود فشار در سيستم باشد كه متعاقبا بايد تمام اجزاي سيستم را بازرسي كنيد



سيستم جرقه رساني كه از قسمتهايي مانند شمع ها، وايرها ، سنسور زاويه ميل بادامك ويا ميل لنگ ، كويل جرقه ، مدولاتور جرقه، سنسور ضربه و واحد كنترل الكترونيكي تشكيل شده است و كار مهم فراهم آوردن جرقه در محفظه احتراق را انجام ميدهد كه درصورت جرقه اشتباه و درزمان نامناسب موتور بسيار بد كار خواهد كرد
در زير به راه هاي دقيق تر و مرحله به مرحله عيب يابي سه بخش تراكم ، جرقه و سوخت ميپردازم

مرحله اول : هر گاه در سيستم برق برايتان مشكلي پيش آمد ابتدا به سراغ فيوزهاي جعبه فيوز برويد كه معمولا در زير كاپوت و يا داشبورد است بعضي از خودروهاي داراي مركز الكترونيكي ديگري مثل بي اس آي در پژو 206 هستند كه بايد از سالم بودن آنها قبل از انجام مراحل ديگر اطمينان حاصل نمود.

مرحله دوم : اگر فيوز ها و سيم كشي سالم بودند سعي كنيد با دستگاه عيب ياب مثل دياگ عيب را پيدا كنيد امكان دارد خطايي از سوي يكي از سنسور هاي موقعيت ميل بادامك يا موقعيت ميل لنگ و يا سنسور ضربه در دستگاه مشاهده كنيد كه احتمال خرابي آنها را مي دهد .اين نكته را در نظر داشته باشد كه دستگاههاي عيب ياب گاهي همه عيب ها را نميتوانند تشخص دهند مانند خرابي پمپ بنزين كه هيج اتصالي با سيستم عيب ياب ندارد و درصورت خرابي نميتوان آنرا با دستگاه پيدا كرد


مرحله سوم : حال كه هنوز عيب پيدا نشده است بايد به سراغ كمپرس موتور رفت براي اينكار شمع ها را در بياوريد و كمپرسنج را روي يكي از سيلندر ها قرار بدهيد بگذاريد موتور حدود 5 ثانيه بچرخد حال بايد كمپرس سنج عددي حدود 125 تا 160پي اس آي را نشان دهد البته اين عدد در موتورهاي مختلف متفاوت است ، در صورت كم بودن ويا نبودن كمپرس ميتوان احتمال داد كه ممكن است تسمه تايم يا شل است ويا به خوبي در جاي خودقرارنگرفته باشد، فراموش نكنيد كه در اين عيب اصلا موتور روشن هم نميشود ، براي اطمينان از عملكرد ميل بادامك و تسمه تايم ميتوان قاب كنار تسمه را باز كرد ويا درب سرريز موتور را باز كرده و از چرخش ميل قبادامك مطمئن شد اگر ميل بادامك را نتوانستيد ببينيد درب سوپاپ را هم ميتوان باز كرد و از آنجا چرخش ميل بادامك را چك كرد

مرحله چهارم : اگر همچنان عيب مشخص نشد بايد خروجي سيستم جرقه را تست كرد سيستم جرق ميتواند انواع مختلفي داشته باشد اما قواعد كلي درهمه آنها مشترك است ، وظيفه سيستم جرقه انتقال و افرايش ولتاژ از 12 ولت باتري به چند ده هزار ولت است كه با توجه به تكنولوژي و ساختار موتور و توان خودرو متفاوت است .
در شكل روبرو قسمتهاي مختلف سيستم جرقه را كه بايد مورد بازرسي قراربگيرند را ملاحظه ميكنيد.









بعضي از موتورهاي جديد تر مانند خودروي تندر 90 داراي سيستم جرقه اي هستند كه هر شمعي به طور جداگانه براي خود يك كويل مجزا دارد در بعضي خودروهاي ديگر هم مانند

پژو 405 با دو كويل همه شمع ها تغذيه ميشوند براي تست كويل ها ميتوان از تست اهمي ويا تست با چراغ تست آنها را آزمايش نمود
براي مثال براي تست كويل هاي پژو 206 موتور با حجم 1400 بايد : در دماي 20 درجه سانتي گراد حداقل دماي سيم پيچ ثانويه 21 كيلو اهم ، مقاومت نرمال 21.5 كيلواهم و حداكثرمقاومت 22 كيلو اهم باشد

مرحله پنجم : تست فشار سوخت مورد ديگري است كه بايد بازديد شود براي اينكار بايد در مسير سوخت يك فشار سنج ببنديم در سيستم هاي قديمي انژكتوري مانند دوو ريسر كه داراي يك تك انژكتور و دريچه گاز بود فشار سوخت بايد بين 13 تا 17 پي اس آي باشد و براي سيستم هاي انژكتوري نسل جديد مانند پژو 405 كه بصورت چندتايي است فشار سوخت بايد بين 40 تا 55 پي اس آي باشد اگر شايد نبودن و يا افت فشار در سيستم بوديد پمپ بنزين ، فيوز هاي پمپ را بازيد كنيد گاهي ممكن است كه فيلتر گرفته باشد مسئله ديگر درمورد سوئيچ اينرسي است كه در بعضي از خودرو هاي وجود دارد و در هنگام تصادف و ضربه عمل نموده و مسير سوخترساني را قطع ميكند و شما ميتوانيد با زدن ضربه كوچك دوباره آنرا آزاد كنيد
مرحله ششم : اگر درصورت انجام تمام اين تست ها هنوز موتور روشن نشد سيستم خروجي گاز هاي را چك كنيد زيرا ممكن است يكي از اجزاي سيستم موجب انسداد مسيرگازهاي خروجي شده باشد و موجب عدم تشكيل احتراق در سيلندر شود







13.3.09

چيست ؟ Mechanics Stethoscope گوشي مكانيكي يا













دستگاهي را كه ملاحظه ميكنيد شما را در نگاه اول به ياد گوشي دكترها مي اندازه اما بايد

گفت كه مكانيك هاي حرفه اي هم از نوعي ديگري ازاين نوع گوشي استفاده مي كنند دليلش هم آن است كه تشخيص صدا هاي اضافي و مشكوك در خورو بسيار مهم است از جمله صداي مايعات و حركت داخلي قطعات موتور در شكل سمت چپ هم نمونه استفاده از گوشي را براي تشخييص صداي حركت روغن در كارتل يك موتور سيكلت را مي بينيد در تعميرگاه هاي ايران هم معمولا براي شنيدن صداي پمپ هيدروليك ، پولي هاي دينام ، شنيدن صداي جريان روغن و صداهاي مربوط به حركت سوپاپ ها و پيستون از اين گوشي استفاده مي شود براي سهولت در كار هم از ميله اي با قاليت تنظيم بلندي و كوتاهي استفاده مي شود

10.3.09

استفاده از چسب هاي پليمري در خودرو

چسب هاي پليمري نوعي از چسب ها هستند كه براي اتصال اجزا ساخته و پيش ساخته به يكديگر استفاده مي شوند و طي سالها كاربرد زيادي پيدا كرده اند آنها با به بوجود آوردن يك اتصال خوب و مطمئن مي توانند در شرايط محيطي مختلف دوام بياورند .با توجه به اينكه امروزه ساختمان قطعات صنعتي بسيار پيچيده شده اند و از طرفي مواد بكار رفته در آنها نيزمتنوع شده يكي از انتخاب هاي خوب مهندسان به كار بردن همين چسب هاي است كه توانسته جاي روش هاي قديمي تر جوشكاري را بگيرد . از مزاياي آنها ميتوان به كاهش وزن ، آب بندي خوب ، كم كردن تعداد قطعات واسطه ، مقاومت دربرابر خوردگي ، تحمل خستگي بيشتر و اتصال سريع قطعات به يكديگر نام برد .
در شكل بالا شما حداقل 15 قسمت را در خودرو ميبينيد كه از اين چسب هاي استفاده شده است 1- استفاده در لبه هاي درزمانند درب موتور 2- لرزه گيري درب هاي عقب و جلو 3- استفاده براي چسباندن زه هاي محافظتي دور دربهاي جلو و عقب 4-براي زير گلگير و گلپخش كن ها 5- بدنه رنگ نشده كه باعث ميشود پس از رنگ عمر رنگكاري بالا رود و مخصوصا در مناطق مرطوب عمر رنگكاري بالا برود .6-استفاده در خود رنگ 7-استفاده ازچسب براي زه هاي خارجي شيشه ها 8- دور چراغ هاي 9-سيستم ترمزو گيربكس براي آب بندي و استفاده در قطعات اصطكاكي 10-برخي از اجزا و قطعات موتور
و همچنين براي اتصال نقاطي از سپر و عايق بندي در مقابل آب و صداهاي بيرون از اتاق سرنشينان

4.3.09

مصاحبه با يك مكانيك حرفه اي




آقاي وجداني لطفا خودتان را معرفي كنيد و بيان كنيد كه چند سال است درزمينه محصولات ايران خودرو فعاليت مي كنيد؟ من نزديك به ده سال است در زمينه خودرو فعاليت دارم و پنج سال آن را در ايران خودروبوده ام مسئوليتم سرپرستي بخش تون آپ و مكانيكي نمايندگي است و داراي مدرك فوق ديپلم هستم .
به نظر شما چه خودرويي در بين محصولات ايران خودرو بهتر است ؟در بين محصولات خودروي پژو206از همه بي آزار تر است !
به ما بگوئيد چه كارهايي ميتوان انجام داد تا عمر خودرو را افزايش داده و از خرابي زودرس آن جلوگيري نماييم؟ استفاده صحيح از خودرو خيلي مهم است براي مثال دادن دنده مناسب به آن و تنظيم به موقع آن از موارد ساده و در عين حال تاثير گذار است جالب است بدانيد بسياري از مردم اصفهان از خودرو هاي خود مثل بچه ها ي خود استفاده ميكنند ودر اين امر كوشا هستند !
در زمان پذيرش چه مشترياني شما را بهتر راهنمايي ميكنند ؟ يكي از مهم ترين بخشهاي عيب يابي اطلاعاتي است كه از مشتريان به ما ميرسد و در امر رفع عيب خيلي كمك مي كند زيرا خودرو از قطعات زياد مكانيكي تشكيل شده است به همين دليل يك اشاره كوچك به محل خرابي برايمان پر اهميت است .
دليل اينكه تعميرات محصولات ايران خودرو اين قدر پر خرج است چيست ؟ در نمايندگي ها خدماتي كه صورت مي گيرد توسط افراد آموزش ديده توسط خود ايران خودرو است وقيمتها را هم خود شركت طبق تعرفه به ما اعلام مي كند براي امتحان و مقايسه مي توانيد يك بار خودروي خود را به نمايندگي بياوريد و آن را زير نظر داشته سپس خود قضاوت كنيد با يد اين را هم بگويم كه همه جا خوب و بد دارد .
از چه راهي مي توان مصرف سوخت را در شهر كاهش داد ؟ از ساده ترين راهايي كه خود ميدانيد تعويض فيلتر هوا است كه واقعا تاثير بسزايي دارد چند هفته پيش نمونه را داشتم كه مدت دوسال فيلترش عوض نشده بود و مصرف آن زيا د بود.
خودروي اس دي 206از زمان ورود و جواب پس دادن به بازار چگونه بوده است ؟ اين خودرو علي رغم موتور و گيربكس خوبي كه دارد و سيستم تعليق تقويت شده اش به خاطر ظاهرخود متاسفانه مورد استقبال قرار نگرفته است چند وقت پيش مشتري داشتم كه مي گفت انگار به پشت ماشين يك تريلي بسته اند.
با توجه به حضور شما در امداد جاده اي و تجربياتتان در ايام مسافرت چه راهنماييهايي به دوستان عزيز مي كنيد ؟ بهترين كار سرويس قبل از سفر است كه بسياري از دارندگان خودرو نيز به آن واقف هستند ايران خودرو هم جهت رفاه حال مشتريان اين سرويس را انجام مي دهد كه شامل بازديد لنت ,بازديد مايعات, آچار كشي كامل بازديد تسمه و هرزگرد است كه دوره هاي آن هم مختلف است
اگر در حين مسافرت خودرو دچار مشكل شد انجام چه اقداماتي ضروري است ؟ از نظر موتوري روي ماشينهاي انژكتوري عملي صورت نگيرد بهتر است و حتي گاهي اوقات استارت زدن زيا د موجب مي گردد برق تمام شده و در نتيجه واحد كنترل الكترونيكي ماشين قفل كند در موردي هم مشتري در پي چك كردن مسير سوخت و ريختن بنزين روي محفظه موتور شاهد آتش سوزي بوده ايم
سخن آخر:وظيفه ما خدمات پس از فروش محصولات است به نحو ايده آل است ولي گاهي اوقات مشكلاتي بوجود مي آيد كه شركت ايران خودرو هم بي تاثير نيست به هر حال ما با آنها از طريق امكانات الكترونيكي در ارتباط هستيم
اميدوارم كه مشتريان عزيز هميشه سالم و سلامت باشند .

27.2.09

معرفي مكانيزم تنظيم چراغ هاي 206

در اين مدل خودروي پژو مجموعه چراغ ها مجهز به موتور برقي مي باشند كه هدف از بكار بردن آنها تنظيم نور چراغهاي توسط راننده ميباشد و ميتوان آنها را با تغيير بار خودرو و با توجه به مقدار ارتفاع از سطح زمين تنظييم نمود .

.0 يك يا دو نفر سرنشين
.- سه نفر سرنشين

.1 پنج نفر سرنشين
.2 راننده + حداكثر بار مجاز
.3 راننده + حداكثر بار مجاز

وظايف استپر موتور ( موتور مرحله اي دور آرام ) چيست و نشانه هاي خرابي آن در هنگام كاركرد موتور كدامند ؟




تنظيم دور آرام موتور
ايجاد حالت ساسات در هنگام استارت سرد
جبران افت دور ناشي از افزايش بار موتور ( مثلا در هنگام روشن كردن كولر در دور آرام )
جلو گيري از بسته شدن سريع مجراي ورودي هوا به موتور، هنگامي كه در سرعت هاي بالا راننده دفعتا پا را از روي پدال گاز برمي دارد .
جلوگيري از وارد آمدن گشتاور منفي به موتور در سرازيري ها
حالت over run ) )
نشانه هاي خرابي استپر موتور
خاموش شدن موتور در دور آرام به خصوص در هنگام روشن كردن كولر
افزايش دور آرام
دود سياه كردن موتور در دور آرام

دلايل گرم كردن موتور چيست ؟


دلايل گرم كردن موتور چيست ؟

ضعيف بودن گردش آب
در محفظه ميل لنگ موتور لجن و مواد زائد جمع شده است
تايمينگ موتور اشكال داشته يا تنظيم نيست
سطح رو غن موتور پايين است
موتور سخت مي شود ( مثلا موتور تازه تعمير شده و نرم كار نميكند )
سيستم اگزوز مسدود است
ترمز سفت بوده و لنت ترمز به كاسه جرخ چسبيده است
كلاچ سر مي خورد يعني چدني يا صفحه فشار دهنده ( ديسك ) فشار كافي به صفحه وارد نمي كند ويا اين كه صفحه كلاچ روغن زده است
فيلر سوپاپ ها تنظيم نيست
-موتور ريتارد است
مخلوط بنزين رقيق است و بنزين كم به اتاق احتراق مي رسد



21.2.09

Safety Battery Terminal باتري هاي با ترمينال ايمن



اين مقاله در رابطه با يكي از سيستم هاي ايمني به كار برده شده در محصولات شركت بي ام دبيليو است، به طور كلي سيستم هاي ايمني به دو قسمت سيستم هاي قبل از حادثه( مثل سيستمهاي ترمز كنترل پايداري، كنترل كشش، ضد قفلو...) و بعد از حادثه ( كمربند هاي ايمني، ايربگ ها و..) تقسيم ميشوند سيستمي كه امروز قصد معرفي اش را دارم جزء سيستم هاي بعد از حادثه به حساب مي آيد و در زمان پس از وقوع تصادف و يا اتصالي وارد عمل مي شود .از نظر ساختماني تنها يك عملگر است كه سر راه كابلهاي باتري قرار ميگيرد و در زماني كه خطر اتصال كوتاه ويا آتش سوزي وجود داشته باشد مانند ماشه تفنگ عمل كرده و با يك انفجار اتصال سيستم هاي برقي را با باتري قطع مي كند در اين حالت تنها برق مورد نياز لامپ هاي هشدار دهنده، چراغهاي كابين، و امكانات رفاهي را تامين مي كند



16.2.09

EBS ( Electronic Battery Sensor ) معرفي سيستم



اين سنسور يكي از اجزاي مهم تشكيل دهنده سيستم مديريت انرژي الكتريكي ساخته شركت بوش است
اين سنسور روي قطب هاي باتري قرار ميگيرد و به طورفعال و با دقت زيادي شدت جريان ، ولتاژ الكتريكي و دما را اندازه گيري ميكند
اطلاعات دريافتي براي پيشبيني و همجنين شناختن وضعيت باتري به كار مي روند.
با توجه به افزايش روز افزون مصرف كننده ها در خودروها اين سيستم ميتواند به خوبي منبع تغذيه مصرف كننده ها را مديريت كند براي مثال استارت زدن خودرو پس از مدت زمان طولاني كه در پاركينگ بوده ميتواند خطر اتصالي و يا كم بودن ظرفيت باتري را به دنبال داشته باشد و يا در زماني كه سوئيچ موتور در حالت خاموش باشد امكان دارد بعضي از مصرف كننده ها همچنان از ولتاژ باتري استفاده كنند و باعث خالي شدن باتري شوند. برتري اين سيستم دربالا بردن عمر باتري و سيستم شارژ است . به طور كلي اين سيستم به عيب يابي و ثبت عيب هايي كه رخ ميدهد ميتواند بسيار كمك كند.

25.1.09

شناسايي انواع دودها در خودرو


دود آبي : مربوط به روغن سوزي موتور شامل : خرابي رينگها، خوردگي سيلندر و پيستون ، لاستيك ساق سوپاپ و گايدها ميباشد
دود قهوه اي : ميتواند به زود جرقه زدن شمع ، خرابي و تنظيم نبودن سيستم جرقه در سيستم كاربراتوري و يا فيوز دلكو و پلاتين باشد
دود سياه : كثيف شدن فيلتر هوا، تنظيم نبودن مصرف سوخت
دود قرمز : آدوانس بودن سيستم جرقه و خرابي شمع ويا نا مرغوب بودن سوخت
دود سفيد : مربوط به بخار آب در هواي سرد ويا سوختن واشر سر سيلندر باشد

يك نكته براي عوض كردن لامپها در خودرو



امروزه بيشتر لامپها با هالوژن پر مي شوند و چدار خارجي شان را با مواد مخصوصي پوشش مي دهند . اگر شما با انگشتانتان لامپ را در دست بگيريد ممكن است كه مقداري چربي ناشي ازروغن ويا گريس از انگشتان شما روي شيشه به جا بماند. اين اثر بسيار كم زماني خودش را نشان مي دهد كه لامپ در دماي بالاي كاري گرم شده و باعث ميشود . كه لامپ در همان نقاط چرب شده دچار ترك خوردگي جزئي شود كه در بلند مدت عمر لامپ را كوتاه ميكند بنابراين هر وقت خواستيد لامپ را در دست بگيريد مواظب باشيد كه قسمت فلزي آنرا با دست ويا دستكش نگه داريد و اگر هم چرب شد آنرا سريعا با دستمال تميز كنيد.